latinica  ћирилица
01/03/2022 |  13:56 ⇒ 14:37 | Autor: SRNA

Vulić: Žalosno je danas bilo šta slaviti i čestitati

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je Srni da bi pojedini predstavnici međunarodne zajednice shvatili koliko je žalosno danas bilo šta čestitati kada bi samo sagledali pravo stanje stvari i činjenice iz svih uglova, a ne jednostrano kako to obično rade.

- Na današnji dan 1992. godine, na sarajevskoj Baščaršiji, sin je na vlastitoj svadbi gledao kako mu zločinci ubijaju oca i pucaju na sveštenika. Srpska krv lije crkvenim dvorištem! To je, gospodo iz međunarodne zajednice, realna slika onoga što se danas slavi u dijelu FBiH i na čemu vi čestitate. Da li uopšte znate šta to Bošnjaci danas slave i kako su došli do te nezavisnost - upitala je Vulićeva.

Ona je naglasila da Bošnjaci slave protjerivanje Srba iz Sarajeva, njihovo mučenje po zloglasnim sarajevskim logorima, ubijanje na Kazanima i gdje god su stigli.

- Srbi nisu genocidaši, Srbi su vjerujući narod koji opet poziva na dijalog, mir i suživot. Danas nije praznik BiH, nije čak ni praznik cijele Federacije, to je dekorativna predstava za bošnjačku političku elitu jer, kao što je svima poznato, zakona o praznicima BiH - nema - istakla je Vulićeva.