latinica  ћирилица
16/03/2022 |  07:54 | Autor: SRNA

Dodik: Obraćanje Komšića ličilo na osvetu zlog patuljka

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je obraćanje Željka Komšića evroparlamentarcima u kojem je pokušao da poistovjeti situaciju u BiH i Ukrajini ličilo na osvetu zlog patuljka koga više niko ne uzima ozbiljno, pa mora da pribjegava senzacionalizmu da bi neko obratio pažnju na njega.
Milorad Dodik (Foto: Tanjug) - Foto: TANЈUG
Milorad Dodik (Foto: Tanjug)Foto: TANЈUG

Na pitanje Srne da prokomentariše jučerašnje Komšićevo obraćanje Odboru Evropskog parlamenta za spoljna pitanja u Briselu, Dodik je naglasio da je Komšić, bez ozbiljnog pristupa problemima i ozbiljne argumentacije, pokušao da trenutno antirusko raspoloženje evropskih država usmjeri na Dragana Čovića i Milorada Dodika, misleći da je to dovoljno da se sakrije suština problema u BiH.

- Nije propustio priliku da napadne susjedne države, Srbiju i Hrvatsku, optužujući ih za destabilizaciju BiH, čime je pokazao da je upravo on tačka destabilizacije u trouglu BiH-Srbija-Hrvatska. Da te podvale ne prolaze pokazali su evroparlamentarci koji su se najviše bavili upravo činjenicom da muslimani biraju Hrvatima člana Predsjedništva i da to mora da se mijenja - istakao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH rekao je da jedino što je bilo vrijedno pažnje u Komšićevom izlaganju jeste priznanje da on ne predstavlja Hrvate u BiH.

- To smo znali svi, ali sad smo čuli i od njega - konstatovao je Dodik.