latinica  ћирилица
27/03/2022 |  10:09 ⇒ 17:08 | Autor: RTRS

Potvrđeno za RTRS: Uhapšeni osumnjičeni za ubistvo Radenka Bašića

Pripadnici MUP-a Republike Srpske uhapsili su noćas u Banjaluci dva lica za koja se sumnja da su učestvovali u ubistvu Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije Prijedor, potvrdio je za RTRS direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Nezvanično saznajemo da je uhapšen Aleksandar Miljatović i još jedan pomagač.

Miljatović je već osuđivan za ubistvo i to prije 14 godina, kada je u Okružnom sudu u Banjaluci osuđen na 16 i po godina zatvora zbog ubistva Saše Ilića Španca na parkingu ispred Kliničkog centra u Banjaluci.

Kako nezvanično saznajemo, policija je od početka, od dana ubistva Bašića sumnjala da je motiv i naručilac Dalibor Railić kome je Sud BiH odredio jednomjesečni pritvor.

Railić je uhapšen i u pritvoru je već dva dana.

Lica su trenutno na kriminalističkoj obradi, a obaviješteno je i tužilaštvo u Prijedoru i Republičko javno tužilaštvo.

- Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske noćas su o okviru istrage ubistva policijskog službenika Radenka Bašića izvršili više pretresa na više lokacija i priveli više lica na području Banjaluke. Među liciima koji su privedeni su dva lica koja se dovode u direktnu vezu sa izvršenjem krivičnog djela "Teško ubistvo" policijskog službenika - naveli su u saopštenju iz MUP-a Republike Srpske.

Načelnik Sektora kriminalističke policije prijedorske Policijske uprave Radenko Bašić ubijen je 21. marta, iz vatrenog oružja u prijedorskom naselju Pećani.

POVEZANE VIЈESTI:

Tokom noći policijska akcija na području Banjaluke zbog ubistva Bašića