latinica  ћирилица
29/03/2022 |  07:43 ⇒ 07:47 | Autor: RTS

Јokić piše istoriju, nosi Denver ka plej-ofu (VIDEO)

Sve je manje epiteta kojim se adekvatno mogu okarakterisati partije Nikole Јokića i dominacija koju iz dana u dan pokazuje u najjačoj ligi svijeta. Јokić je ostvario 19. tripl-dabl protiv Šarlota u gostima i vodio Denver do izuzetno važnog trijumfa u borbi za direktan plasman u plej-of – 113:109.
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ SHUTTERSTOCK OUT) -
Nikola Јokić (Foto: EPA-EFE/ SHUTTERSTOCK OUT)

Јokić je protiv Hornetsa na parketu proveo nešto više od 35 minuta i za to vrijeme postiga 26 poena (9/17 iz igre, 8/12 slobodna bacanja), uz 19 skokova i 11 asistencija.

Srpski as je imao i dvije ukradene lopte, ponovo je šutirao preko 50 odsto iz igre, a nevjerovatno zvuči da je ovakav košgeterski učinak ostvario bez ijednog pokušaja za tri poena.

Kompletirao je 19. tripl-dabl u sezoni po čemu je ubjedljivo prvi (prvi pratilac je Dežonte Marej sa 13), a došao je do ukupno 76. u karijeri, pa je na samo dva manje od legendarnog Vilta Čemberlejna.

Nikola trenutno zauzima sedmu poziciju vječne liste po broju utakmica u kojima je imao dvocifren učinak u najmanje tri kategorije, a jedini centar ispred njega je upravo Vilt. Јasno je da već ove sezone može da ga preskoči jer je "grumenje" sada veoma blizu direktnog plasmana u plej-of.

Ekipa Majka Melouna drži šestu poziciju na tabeli Zapadne konferencije sa 45 pobjeda i 31 porazom.

Prvi pratilac je ekipa Minesote koja je na mjestu za plej-in turnir, a ima po dva trijumfa i neuspjeha manje, uz utakmicu manje.

Duel u "Spektrum centru" obilježila je rezultatska klackalica i nevjerovatna završnica prošlogodišnjeg MVP-ja.

Ekipe su se nekoliko puta smjenjivale u vođstvu, Denver je u finiš ušao sa prednošću koja se polako topila, ali je Јokić sjajnom rolom spriječio potpuni povratak domaćina. Postigao je devet od posljednjih 11 poena svog tima i ko zna koji put potvrdio da i ove sezone zaslužuje priznanje za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Njega je najbolje pratio Eron Gordon sa 21 poenom i sedam uhvaćenih lopti, dok je Vil Barton dodao 18 poena i šest skokova.

Na drugoj strani, najistaknutiji pojedinac Šarlota bio je Majls Bridžis sa 27 poena i 11 skokova, dok je Lamelo takođe utakmicu završio dabl-dablom (22 poena i 11 asistencija).

"Stršljenovi" su deveti na Istoku sa skorom 39-37 i predstoji im borba za plej-in do kraja regularnog dijela sezone.