latinica  ћирилица
29/03/2022 |  12:16 ⇒ 17:32 | Autor: RTRS

Tehničko-taktički zbor MUP-a u Doboju (FOTO/VIDEO)

Povodom Dana policije i 30 godina postojanja Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u Doboju je održan tehničko-taktički zbor.
Taktično tehnički zbor u Doboju - Foto: RTRS
Taktično tehnički zbor u DobojuFoto: RTRS

Dobojlije su danas mogle da pogledaju opremu sa kojom raspolaže MUP, odnosno Јedinica žandarmerije, Antiteroristička jedinica, te ostalu policijsku opremu.

Tehničko-taktički zbor MUP-a u Doboju

Ipak, najviše pažnje privuklo je oklopno multifunkcionalno vozilo "Despot", koje se proizvodi u Bratuncu.

Tehničko-taktički zbor MUP-a u Doboju

Tehničko-taktičkom zboru u Doboju prisustvovalu su i direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević i predstavnici Gradske uprave.

Kostrešević je rekao da je prikazana oprema kojom policijske snage raspolažu, kao i ostvareni napredak posljednjih 30 godina u taktičkom i tehničkom smislu.

- Ovakva dešavanja su vrlo zanimljiva mlađoj populaciji, naročito djeci, i nama je cilj da približimo policiju još više građanima - rekao je on.

Gradonačelnik Doboja Boris Јerinić rekao je da je zahvaljujući saradnji Gradske uprave sa Policijskom upravom mnogo urađeno da se popravi kvalitet rada policijskih službenika s ciljem povećanja bezbjednosti građana.

Načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković rekao je da je na području koje pokriva ova uprava stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.