latinica  ћирилица
29/03/2022 |  12:22 ⇒ 13:09 | Autor: RTRS

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske 12. aprila

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odredio je da 21. redovna sjednica Narodne skupštine bude održana 12. aprila sa početkom u 10.00 časova.
Kolegijum Parlamenta Srpske - Foto: RTRS
Kolegijum Parlamenta SrpskeFoto: RTRS

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović rekao je da je na predloženom dnevnom redu, koji ima 26 tačaka, Prijedlog programa rada parlamenta Srpske za 2022. godinu, Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji Republike Srpske, po hitnom postupku.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poreskom postupku Republike Srpske po hitnom postupku.

Na sjednici će biti razmatrani i prijedlozi zakona - o gradu Laktaši po hitnom postupku, o kulturnim dobrima, o međubankarskim naknadama kod platnih transakcija na osnovu platnih kartica.

Čubrilović je rekao da su na dnevnom redu Nacrt zakona o izmjeni Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i porodica poginulih boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Republike Srpske, te nacrti zakona o geološkim istraživanjima, o zdravstvenoj zaštiti, o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva, o osnovnom vaspitanju i obrazovanju.

Sjednica će početi poslaničkim pitanjima predsjedniku Vlade Republike Srpske.