latinica  ћирилица
29/03/2022 |  13:18 ⇒ 15:25 | Autor: SRNA

Ne jenjavaju požari u Foči (FOTO)

Fočanski vatrogasci, kako ugase jedan požar, tako se javi drugi i tako iz dana u dan, a postoji sumnja da nije riječ samo o nepažnji prilikom spaljivanja korova, već i da neko s namjerom izaziva požare.
Fočanski vatrogasci gase požar - Foto: SRNA
Fočanski vatrogasci gase požarFoto: SRNA

Borba sa dva kilometra dugim požarnim pojasom u rejonu sela Brda trajala je tri dana i taman kada su vatrogasci pomislili da je taj šumski požar konačno ugašen, vatra se sinoć ponovo rasplamsala i to na mjestu nedaleko od prethodnog požarišta.

Načelnik Teritorijalne vatrogasne jedinice Foča Radojica Mališ rekao je da se novi požar pojavio u blizini prethodnog i da je gašenje u toku.

- Nije se aktivirao stari požar, nego nekih stotinak metara u nastavku prema selu, tako da se sumnja i na piromane koji šire požar, dok se tako pojavljuje sa mjesta na mjesto - pojasnio je Mališ.

Požari u Foči (Foto: SRNA)

Vatrogasci su u toku jučerašnjeg dana uspješno ugasili šumske požare u rejonu Bjelava i Prevraća, a pozivi za intervencije neprestižno stižu.

Novi poziv da se aktivirao šumski požar u Donjem Orahovu stigao je u trenutku dok je Mališ Srni davao izjavu o stanju na požarištima, pa je i tamo odmah upućena vatrogasna jedinica.

Fočanski vatrogasci gase požar (Foto: SRNA)

Mališ je ponovio da je zakonom propisano da je svako ko spaljuje korov obavezan da o tome obavijesti Teritorijalnu vatrogasnu jedinicu.

Vatrogascima, osim mnogo rada i truda na gašenju požara, ostaje da se uzdaju i u vremenske prilike i da se nadaju da će se sušni period uskoro prekinuti, a kako najavljuju meteorolozi u četvrtak, 31. marta, bi u Foči moglo biti kiše.