latinica  ћирилица
29/03/2022 |  13:59 ⇒ 13:59 | Autor: SRNA

Uhapšeno 14 pripadnika Belivukove grupe

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je danas u Beogradu uhapšeno 14 članova organizovane kriminalne grupe osumnjičene za trgovinu drogom, čija su tri pripadnika već u zatvoru.
Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije (Foto: Tanjug / Sava Radovanović) -
Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije (Foto: Tanjug / Sava Radovanović)

Beogradske Večernje novosti javile su da j riječ o članovima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Kako se navodi u saopštenju Tužilaštva, naredba o sprovođenju istrage donesena je protiv ukupno 17 osoba - Lazara Marinkovića, Marka Trajkovića, Veljka Ogurlića, Stefana Simića, Uroša Bulajića, Marka Prlje, Aleksandra Krstića, Luke Gemaljevića, Alekse Košutića, Borislava Marmuta, Predraga Vučkovića, Luke Ostojića, Luke Mumovića, Stefana Milanovića, Nikole Filipovića, Vasilija Nikolovskog i Alekse Vasića.

Ova organizovana kriminalna grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloljetnih lica i više NN lica su u periodu od 17. maja 2021. do 29. marta 2022. godine prodavali drogu na splavovima Port i Fristajler, kao i u klubu Kasina u Beogradu, a dostavljali su je i na tražene adrese i prodavali je na beogradskim ulicama.

Grupa se tereti za kupovinu i prodaju kokaina u količini od najmanje 590 grama, 10,9 kilograma marihuane i amfetamina, odnosno takozvanog spida u neutvrđenoj količini čijom su prodajom ostvarili zaradu od najmanje 7.559.250 dinara /64.300 evra/.

Prilikom pretresa pronađena je izvjesna količina opojne droge i vatrenog oružja.

Hapšenje su po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i nakon višemjesečnog predistražnog postupka izvršili pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije.

Svim uhapšenim osobama određeno je policijsko zadržavanje i ona će uz krivičnu prijavu biti sprovedena Tužilaštvu za organizovani kriminal, navodi se u saopštenju.