latinica  ћирилица
29/03/2022 |  14:56 | Autor: TANЈUG

Stojković: Respektujemo Dansku, ali idemo na pobjedu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi izjavio je da će ekipa u večerašnjoj prijateljskoj utakmici protiv Danske ići na pobjedu i nastavak sjajne serije.
Dragan Stojković Piksi - Foto: RTS
Dragan Stojković PiksiFoto: RTS

Fudbaleri Srbije od 18 časova igraju prijateljski meč protiv Danske na "Parken stadionu" u Kopenhagenu.

- Došli smo u Kopenhagen sa ciljem da pobijedimo i da nastavimo uspješan niz iz kvalifikacija. Јoš mi je važnije kako ćemo to da učinimo. Ne odustajemo od našeg stila igre, vidjećete ofanzivnu Srbiju u duelu protiv najprijatnijeg iznenađenja posljednjeg Evropskog prvenstva. Dance izuzetno respektujemo kao jednu od najkvalitetnijih reprezentacija na kontinentu, nisu slučajno među prvima obezbijedili plasman na Mundijal u Kataru. Ipak, najviše respektujemo sebe, svjesni smo svojih kvaliteta i očekujem jednu izvanrednu utakmicu na ovom prelijepom stadionu. Siguran sam da su i Danci svjesni protiv koga igraju - rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Selektora Stojkovića ne zanima previše rekord od devet mečeva u nizu bez poraza, koji bi mogao da bude postavljen u slučaju pozitivnog ishoda meča u Kopenhagenu.

- Znate da mi rezultat u prijateljskim utakmicama nije toliko bitan. Trudićemo se da odigramo kvalitetan meč i da još jednom pokažemo kvalitet koji nas je krasio na putu ka Svjetskom prvenstvu. Uspjeli smo za godinu dana zajedničkog rada da stvorimo homogenu cjelinu - kaže Stojković.

Svi razmišljamo na isti način, ne smijemo da se zadovoljimo postignutim jer ima mnogo prostora da dalje napredujemo i da se dokazujemo, dodao je selektor.

- Pred srpskim fudbalom je jedan divan period u kome očekujemo nove podvige i nove radosti. Takođe me raduje povratak Kristijana Eriksena. To je fenomenalna stvar za njega lično, njegovu porodicu, danski fudbal i danske navijače. Riječ je o fantastičnom fudbaleru i mnogo mi je drago što će igrati protiv naše reprezentacije - zaključio je Stojković.

Kapiten reprezentacije Dušan Tadić imao je riječi hvale na račun sutrašnjeg rivala.

- Igrali su fenomenalno u kvalifikacijama i u furioznom stilu izborili plasman na Svjetsko prvenstvo. To dovoljno govori o njihovoj ekipi. Imao sam sreću da igram zajedno sa Hojbergom, Kristensenom i Dolbergom, svi su oni odlični fudbaleri. Mnogo mi je drago što se Eriksen vratio fudbalu i što će istrčati na teren. Biće to prava provjera i za jedne i za druge uoči izazova koji nas očekuju krajem godine u Kataru - poručio je Tadić.