latinica  ћирилица
29/03/2022 |  15:22 ⇒ 19:47 | Autor: RTRS

Cvijanović: Institucije Srpske opredijeljene za očuvanje mira i stabilnosti

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u sa ambasadorom Kraljevine Norveške u BiH Olavom Rajnertsenom.
Cvijanović i Rajnertsen (Foto:Kabinet predsjednice) -
Cvijanović i Rajnertsen (Foto:Kabinet predsjednice)

- Na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim i ekonomskim prilikama u Republici Srpskoj i BiH,  te mogućnostima unapređenja saradnje u različitim oblastima - saopšteno je iz Kabineta predsjednice Srpske.

Sagovornici su razmijenili mišljenje o unutrašnjim političkim procesima i otvorenim pitanjima koje opterećuju odnose u BiH, te situaciji na zapadnom Balkanu. 

U  vezi s aktuelnim političkim prilikama u BiH, Cvijanović je ukazala da je dosljedno poštovanje međunarodnog prava, Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH od suštinske važnosti za dugoročnu stabilnost BiH i punu funkcionalnost zajedničkih institucija.

Ovom prilikom, Cvijanović je naglasila da su institucije Republike Srpske opredijeljene za očuvanje mira i stabilnosti, što je uslov za ekonomski rast, investiranje i napredak.

Sagovornici su ocijenili da postoji mnogo oblasti u kojima Republika Srpska i Kraljevine Norveška mogu da sarađuju, pri čemu je izraženo uverenje da će se, u narednom periodu, odnosi dalje produbljivati i razvijati.