latinica  ћирилица
01/04/2022 |  18:00 ⇒ 20:18 | Autor: SRNA

Cvijanović: "Dani harmonike" uveliko proslavljeni (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izrazila je zadovoljstvo što je danas na Međunarodnom festivalu "Dani harmonike" u Ugljeviku, koji je već uveliko proslavljen i koji će, zahvaljujući predanom radu ljudi u organizaciji, Srpskoj omogućiti da naredne godine bude domaćin Svjetskog kupa harmonike.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

Ona je ukazala da je ovaj kulturni događaj izuzetno značajan za Ugljevik, Bijeljinu i cijeli ovaj kraj, kao i Republiku Srpsku.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

- Uloga institucija, i lokalnih i republičkih, jeste da zajedno rade i podržavaju umjetnost i umjetničke napore. Srećna sam kad iz našeg okruženja ponikne neko ko je veliki talenat. Svi smo nagrađeni time što su ovdje nikli baš takvi, koji su pronijeli slavu Ugljevika i Republike Srpske na međunarodnim takmičenjima - rekla je Cvijanović na otvaranju "Dana harmonike".

Pehar za Dane harmonike (Foto: RTRS)

Cvijanović je pozdravila delegaciju Svjetske asocijacije harmonike, bez kojih, kako kaže, ni ovaj, ni prethodni događaji, ne bi imali ovakav značaj.

- Pokazuje se međunarodni karakter jednog događaja, koji je možda krenuo kao lokalni, ali je osmišljavan da ima regionalnu dimenziju, te je i dobio mnogo veće gabarite od prvobitne namjere - rekla je Cvijanović.

Ona je istakla da je ponosna što se uspjelo u tome da ovaj festival postane prepoznatljiv, zahvalila svima za uložene napore i izrazila zadovoljstvo što je drugi put drugi put pokrovitelj ove manifestacije.

- Najbolji rezultati se postižu onda kada se voli ono što se radi. Јa prepoznajem tu volju i ljubav kao vodilju u jednom zahvatu kakav je proizvesti nekog da bude značajan, a pri tome ima talenat - rekla je Cvijanović.

Međunarodni festival "Dani harmonike" (Foto: RTRS)

Cvijanović je rekla da je ovo način da se proslavi, ne samo harmonika i umjetnici, već i svi zajednički napori - uživanje u umjetnosti, njegovati je.

- Institucije prave snažnu kopču sa svima onima koji su izvođači i onima koji ih uče da to postanu - rekla je Cvijanović i istakla da treba uživati u umjetnosti.

Predsjednici Srpske su direktor Muzičke škole "Kornelije Stanković" Slaviša Perić i predsjednik Svjetske asocijacije harmonikaša Mirko Paterini uručili zahvalnicu za podršku Festivalu.

Željka Cvijanović (Foto: RTRS)

Paterini je tom prilikom poručio da je zahvalnica znak zadovoljstva što podržava muziku i ovaj festival.