latinica  ћирилица
03/04/2022 |  11:50 ⇒ 16:59 | Autor: RTRS

Dodik: Zaustavljanje izgradnje aerodroma neprihvatljiva praksa (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da će se srpski predstavnici, ukoliko se na nivou BiH spriječi izgradnja aerodroma u Trebinju, u skladu sa tim odnositi prema ostalim projektima.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Zaustavljanjem izgradnje se uvodi nova praksa u BiH, što je neprihvatljivo i ovo će biti krajnja tačka. Oni svaki dan pokušavaju da nametnu stvari koje nisu u interesu Republike Srpske - istakao je Dodik.

Dodik je rekao da je na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH bilo riječi o više razvojnih projekata za Federaciju BiH nego za Republiku Srpsku i da nijedan nije osporio.

Ukoliko se entiteti opredijele za realizaciju projekata, Dodik je rekao da onda na nivou BiH ne smije biti zastoja.

- Bilo kakvi izgovori da se treba zaustaviti izgradnja aerodroma u Trebinju jeste poruka da u BiH nema konsenzusa ni o čemu. Koliko znam, Savjet ministara je već donio odluku da se krene sa potpisivanjem memoranduma o izgradnji aerodroma, ali se sve bespotrebno odugovlači što dovodi do dodatnog nepovjerenja u BiH - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naglasio da izgradnja aerodroma ne bi trebalo da smeta nikome, već da je to dobit za sve.

Dodik je upitao kome smeta izgradnja aerodroma, da li Biseri Turković, ministru inostranih poslova u Savjetu ministara.

- Zašto to nekome smeta ko putuje svijetom? Zašto nam osporavaju "Buk Bijelu"? Neću da prihvatim takvu BiH iako možda neko ima u Republici Srpskoj ko hoće - kaže Dodik.