latinica  ћирилица
04/04/2022 |  12:31 ⇒ 19:43 | Autor: RTRS

Dodik: Srpska gradi policiju; Imamo savremenu bezbjednosnu agenciju (VIDEO)

Republika Srpska ima policiju koja je savremena bezbjednosna agencija, izjavio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik povodom obilježavanja Dana policije i 30 godina MUP-a Srpske.
Milorad Dodik - Foto: SRNA
Milorad DodikFoto: SRNA

Dodik je naglasio da je Dan policije važan dan za Srpsku.

- Važno je da smo spoznali našu sposobnost da gradimo policiju. Srpska u svom kapacitetu ima sva obilježja jedne organizovane državne organizacije - naveo je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je poručio da "Srpska mora da čuva mir, a da bi imala stabilan mir, mora imati jaku policiju".

- Narod vjeruje policiji Srpske, kao što vjeruje i u Republiku Srpsku. To je nedjeljivo i mi nastavljamo da sa puno ljubavi gradimo Republiku Srpsku, a time i policiju Srpske. Podržavam napore institucija Srpske da se ojača uloga policije Srpske kao ozbiljnog društvenog faktora bezbjednosti za sve u Srpskoj. Moja podrška ubuduće po tom pitanju neće izostati - izjavio je Dodik.

Prema njegovim riječima, bezbjednost je nedjeljiva za sve ljude, bez obzira na naciju i vjeru, kao i u odnosu na sve države u regionu.

- Drago mi je što je policija Srpske integrisana u mnoge akcije regionalnog karaktera protiv organizovanog kriminala na ovom prostoru. Policija Srpske pokazuje posebnu sposobnost u svom radu. Potpuno sam zadovoljan statusom, izgledom, operativnim i svim drugim kapacitetima koje danas ima policija Srpske - istakao je Dodik.

Dodik je naglasio da "bez Republike Srpske nema slobode za Srbe i zato ona mora da jača, a ne da slabi".

- Јačanje Republike ne znači samo razvoj infrastrukture i ekonomije, nego i borba za identitet koji se ničim ne smije dovesti u pitanje - rekao je Dodik.

Dodik je poručio da je potrebno odbraniti mir i način života srpskog naroda.

- Moramo da se obračunamo sa mnogim problemima kao što je kriminal. Nedavno ubistvo jednog od naših najvažnijih policajaca u Prijedoru je opomena za sve nas. Nulta tolerancija za svakog kriminalca, u borbi protiv korupcije - istakao je Dodik.