latinica  ћирилица
04/04/2022 |  20:53 ⇒ 21:52 | Autor: RTRS

Lukač: MUP čuvar mira i garant stabilnosti (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova bilo i ostaće čuvar mira u Republici Srpskoj i da neće dozvoliti da ga bilo ko ugrozi.
Dragan Lukač - Foto: RTRS
Dragan LukačFoto: RTRS

Lukač je u obraćanju na svečanoj akademiji povodom Dana policije i 30 godina MUP-a Srpske podsjetio na doprinos svih pripadnika MUP-a odbrani Republike Srpske.

Ministar je istakao da je nemjerljiv doprinos pripadnika MUP-a koji su život dali za Srpsku i da njihova imena nikada ne smiju biti zaboravljena.

- Njima dugujemo vječnu zahvalnost, jer su dali svoje živote za Republiku Srpsku i njena pokoljenja i ispisali svojim imenima svijetlu stranicu naše istorije - naglasio je Lukač i dodao da su pripadnici MUP-a i u ratnim godinama brinuli o građanima.

U poslijeratnom periodu, dodao je Lukač, MUP je nastavio da se razvija i danas je garant stabilnosti Republike Srpske.

- Svih ovih godina štitmo Ustav i zakonitost, demokratske principe, brinemo za ličnu bezbjednost građana i njihove imovine, borimo se protiv kriminala i održavamo javni red i mir... Ne možemo i nećemo dozvoliti da iko ugrozi mir i bezbjednost. Spriječićemo bilo koga da na bilo koji način doprinese nestabilnosti - poručio je ministar Lukač.

Lukač je istakao da policija Republike Srpske mora da radi u skladu sa zakonom i mora da štiti sve građane, da neće biti zaštićenih, a cilj je sačuvati mir.

- Građani treba da imaju povjerenje u svoju policiju - rekao je Lukač.