latinica  ћирилица
04/04/2022 |  22:27 ⇒ 05/04/2022 | 07:55 | Autor: SRNA

Predsjednica odlikovala MUP ordenom zastave Srpske sa zlatnim vijencem (VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović odlikovala je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova ordenom zastave Srpske sa zlatnim vijencem za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju mira, saradnje i bezbjednosti, kao i za nemjerljiv doprinos u borbi za opstanak, razvoj i afirmaciju Republike Srpske.
Predsjednica Srpske odlikovala MUP - Foto: SRNA
Predsjednica Srpske odlikovala MUPFoto: SRNA

Odlikovanje MUP-u Srpske predsjednica je dodijelila povodom obilježavanja Dana policije i 30 godina od osnivanja Ministarstva na svečanoj akademiji, koja je održana u Banskom dvoru u Banjaluci.

Medaljom zasluga za narod za zasluge u izgradnji i razvitku Srpske, kao i doprinos u oblasti bezbjednosti njenih građana i institucija posthumno je odlikovan Radenko Bašić, načelnik Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor, koji je ubijen 21. marta ove godine.

Medaljom zasluga za narod za zasluge stečene u borbi protiv neprijatelja kao i doprinos stvaranju, odbrani i oslobođenju Srpske posthumno je odlikovan Goran Kablar, pripadnik MUP-a Srpske.

      View this post on Instagram

A post shared by Željka Cvijanović (@zeljka.cvijanovic)

Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač uručio je zlatni znak Policije Upravi policije i načelniku Daliboru Ivaniću, Upravi kriminalističke policije i načelniku Darku Kovrliji, Žandarmeriji i komandantu Dragoslavu Banoviću, zatim Goranu Balabanu komandantu Specijalne antiterorističke jedinice za izuzetan rad, lično zalaganje i doprinos razvoju MUP-a u periodu od novembra 1992. godine do danas, te Draganu Gaćeši prvom direktoru Policije Srpske, koji je čitav radni vijek proveo u organima MUP-a Srpske.

Lukač je zlatni znak Policije uručio i Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije i resornom ministru Aleksandru Vulinu, za izuzetnu operativnu i stratešku saradnju dva ministarstva koja je rezultirala brojnim zajedničkim operativnim akcijama u borbi protiv savremenih bezbjednosnih rizika i prijetnji.

Direktor Policije Srpske Siniša Kostrešević uručio je srebrni znak Policije Upravi za pravne i kadrovske poslove i načelniku Srđanu Obradoviću, Upravi za materijalno-finansijske i imovinske poslove i načelniku Branki Savić, te Upravi za policijsku obuku i načelniku Miletu Šikmanu.