latinica  ћирилица
07/04/2022 |  15:56 ⇒ 18:13 | Autor: RTRS

Ferero povlači iz prodaje u BiH određene Kinder proizvode

Kompanija Ferero odlučila je da, kao mjeru opreza, dobrovoljno povuče iz prodaje u BiH proizvod Kinder šokobons (Kinder schoko-bons), proizveden u Belgiji.
Kinder šokobons (ustupljena fotografija / ferrero.com) -
Kinder šokobons (ustupljena fotografija / ferrero.com)

- Ferero sarađuje sa nadležnim tijelima za sigurnost hrane zbog moguće povezanosti s pojedinim prijavljenim slučajevima salmonele van teritorija BiH. Iako prilikom stavljanja Kinder proizvoda na tržište, nijedan proizvod nije bio pozitivan na salmonelu i nismo primili nijednu pritužbu potrošača, ovo shvatamo vrlo ozbiljno jer nam je zaštita potrošača uvijek na prvom mjestu - saopštili su iz kompanije.

Ferero je kao mjeru opreza odlučio dobrovoljno da povuče iz prodaje u BiH proizvod Kinder škobons sa sljedećim lot brojevima, proizveden u Belgiji:

Iz kompanije Ferero navode da sarađuju sa distributerom kako bi osigurali da navedeni Kinder proizvodi više ne budu u prodaji.

Svi ostali Ferero proizvodi, uključujući Kinder proizvode, nisu obuhvaćeni ovim dobrovoljnim povlačenjem iz prodaje.

- Ako imate neki od navedenih Kinder proizvoda, savjetujemo vam da ih ne konzumirate. Zadržite Kinder proizvod i kontaktirajte Ferero Odjel za odnose s potrošačima na mejl potrosacki-servis@ferrero.com, koji će vam rado pomoći - naveli su iz kompanije Ferero.