latinica  ћирилица
11/04/2022 |  15:21 ⇒ 22:21 | Autor: RTRS

Dodik: PDP je obavještajni eksponent Velike Britanije (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik rekao je da ga ne brinu mnogo sankcije koje je danas uvela Velika Britanija, te da Velika Britanija nikada nije imala dobre namjere prema Srbima i Republici Srpskoj.
Milorad Dodik i Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Milorad Dodik i Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Drago mi je što sam predmet rasprave Vlade Velike Britanije i to je zaista veliki uspjeh. Bez obzira na to šta oni odučivali. Drugo, sve što su rekli nije istina - kaže Dodik.

Istakao je da je Velika Britanija neprijatelj srpskog naroda.

- To su stari manipulatori. Kad god neki britanski ambasador dolazi ovdje, dolazi da radi protiv interesa Srba i Srpske. Isto rade ovdje 200 godina, ista je edukacija onog ambasadora od prije 100 godina i ovog koji sada dolazi - naveo je Dodik.

Kaže da oni ovdje pokušavaju da zaštite nered koji je napravio Pedi Ešdaun.

 - A on je masovono kršio Dejtonski sporazum, Ustav i sve odrednice, čemu se mi suprostavljamo - dodao je Dodik.

Ističe da su sankcije donesene na zahtjev njihove ekspoziture ovdje, a to je, kako kaže, PDP.

- To su Јelena Trivić, Igor Crnadak, Branislav Borenović i Mladen Ivanić. Oni su njihovi obavještajni eksponenti na prostoru Srpske i sankcije su uvedene vjerovatno razmušljajući da se ugrozi moje kandidovanje i kandidovanje Željke Cvijanović na pojedinačne funkicije na narednim izborima - rekao je Dodik.

Podsjećanja radi, Velika Britanija je danas saopštila da je sankcionisala člana Predsjedništva BiH i lidera SNSD Milorada Dodika i predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović zbog, kako je napisano, pokušaja potkopavanja legitimiteta i funkcionalnosti BiH.