latinica  ћирилица
11/04/2022 |  16:03 ⇒ 16:03 | Autor: SRNA

Vladajuća koalicija: Sankcije - pokušaj satanizacije srpskog naroda

Predsjednici političkih partija koje čine vladajuću koaliciju u Republici Srpskoj osudili su i odbacili ucjene, pritiske i nametanje politika u Srpskoj.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Sankcije koje je Velika Britanija uvela predsjednici Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku neće uticati na promjenu politika u Republici Srpskoj koje se zasnivaju na poštovanju Ustava i Dejtonskog mirovnog sporazuma. Ovakvim mjerama još više se podstiče kriza, podjela i sukobi u BiH - saopšteno je nakon današnjeg sastanka predsjednika partija koje čine vladajuću koaliciju u Srpskoj.

U saopštenju je naglašeno da su "sankcije odraz nemoći u spoljnoj politici i očigledno da su nemoć pokazali na malima kada moć nisu mogli pokazati na većima".

- Ovo je nastavak politike kojom se srpski narod pokušava satanizovati što su Britanci prije nekoliko godina pokušali i u Savjetu bezbjednosti UN, kada su htjeli srpski narod da okvalifikuju genocidnim, što je spriječila Ruska Federacija - poručeno je sa sastanka održanog u Banjaluci