latinica  ћирилица
11/04/2022 |  16:09 ⇒ 16:23 | Autor: SRNA

Tegeltija: Britanske sankcije - atak na cijelu Srpsku

Srpski narod u Republici Srpskoj prepoznaje da su britanske sankcije predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku atak na cijelu Srpsku i njen položaj u BiH, izjavio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Milan Tegeltija.
Milan Tegeltija - Foto: RTRS
Milan TegeltijaFoto: RTRS

On je rekao za Srnu da sankcije koje je Velika Britanija uvela najvišim od naroda na demokratskim izborima izabranim funkcionerima Republike Srpske, nažalost, nisu iznenađenje, nego predstavljaju kontinuitet pristrasnosti britanske spoljne politike u BiH, koja favorizuje bošnjačku politiku i politiku unitarizma u BiH.

Tegletija smatra da su ove sankcije pokazatelj da se britanska spoljna politika u BiH ne sprovodi uvažavajući legitimne interese i zabrinutosti svih strana, nego sada putem sankcionisanja demokratski izabranih najviših predstavnika srpskog naroda i Republike Stpske definitivno drži leđa političkom Sarajevu i njihovim nastojanjima centralizacije BiH i postepenog obesmišljavanja Republike Srpske.

Vlada Velike Britanije danas je objavila informaciju o "prvim sankcijama uvedenim u okviru režima za sankcije za BiH kojima su obuhvaćeni srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović".

U saopštenju se navodi da su Dodik i Cvijanovićeva sankcionisani zbog, kako je obrazloženo, njihovog narušavanja legitimiteta i funkcionalnosti BiH.