latinica  ћирилица
12/04/2022 |  11:00 ⇒ 11:00 | Autor: SRNA

Lazić: Sankcije - udar na Srpsku i njene institucije

Sankcije Velike Britanije uvedene predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku predstavljaju udar na Srpsku i njene institucije, ali ne mogu dovesti u pitanje njen opstanak, ocijenio je predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila Veljko Lazić.
Veljko Lazić - Foto: RTRS
Veljko LazićFoto: RTRS

- Republika Srpska je naša svetinja i garant opstanka srpskog naroda na ovim prostorima. Nikakve sankcije niti prijetnje međunarodnih centara moći srpskim predstavnicima i institucijama Republike Srpske neće i ne mogu dovesti u pitanje opstanak Republike Srpske - rekao je Lazić Srni.

Lazić je istakao da je Republika Srpska trajna kategorija koja je verifikovana Dejtonskim mirovnim sporazumom za čije stvaranje i odbranu je u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu ratu živote dalo 24.000 srpskih boraca.

Prema njegovim riječima, porodice poginulih boraca i srpski narod uvijek će braniti institucije Republike Srpske i srpske predstavnike koji su legitimno na izborima dobili mandat od naroda da predstavljaju Republiku Srpsku.

- Nikakve sankcije ne mogu promijeniti svijest kod srpskog naroda da voli i brani Srpsku i njene institucije - poručio je Lazić.