latinica  ћирилица
13/04/2022 |  08:58 ⇒ 11:11 | Autor: RTRS

Akcija "Ira"; Pretresi na 28 lokacija

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa SIPA i pod nadzorom Tužilaštva BiH, provode obimnu akciju lišenja slobode lica povezanih sa organizovanim kriminalom na području Banjaluke, Doboja, Bijeljine, Zvornika i Pala.
SIPA - Foto: RTRS
SIPAFoto: RTRS

Pretresi u sklopu operativne akcije "Ira",  vrše se na području Bijeljine, Brčko distrikta, Zvornika, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Banjaluke i Pala započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na 28 lokacija.

Pretresi se vrše zbog sumnje na krivična djela organizovani kriminal, neovlašten promet drogama, oružjem i vojnom opremom, proizvodima dvojne namjene, te pranje novca iz Krivičnog zakona BiH, kao i zbog krivičnih djela primanje mita i davanje mita u obavljanju privredne djelatnosti, odavanje službene tajne i tjelesne povrede iz Krivičnog zakona Republike Srpske.

Nosilac ovih aktivnosti ispred MUP-a Srpske je Uprave za organizovani i teški kriminalitet, a u akciji učestvuju policijske uprave Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo.

Pretresi se vrše po nalozima Suda BiH pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH uz pružanje pomoći policijskih službenika Policije Brčko distrikta i Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.