latinica  ћирилица
14/04/2022 |  08:39 ⇒ 09:23 | Autor: RTRS

Јahorina ekonomski forum okupiće veliki broj učesnika (VIDEO)

Najveći poslovni događaj u Republici Srpskoj i BiH -Јahorina ekonomski forum okupiće veliki broj učesnika, uključujući ugledne privrednike iz svijeta, najavio je predsjednik organizacionog odbora ovogodišnjeg foruma Goran Račić.
Gosti Јutarnjeg programa Goran Račić i Zdravko Zečević - Foto: RTRS
Gosti Јutarnjeg programa Goran Račić i Zdravko ZečevićFoto: RTRS

Račić je u Јutarnjem programu RTRS-a rekao da će tokom foruma će biti razmatrano više tema, odnosno sve što trenutno u ekonomskom smislu opterećuje privredu, a sve kako bi se došlo do određenih rješenja i preporuka .

- Ove godine smo planirali da se bavimo post kovid ekonomijom. Ipak, najnoviji događaji izazvani sukobom u Ukrajini su nas natjerali da promijenimo temu koja sada glasi "Globalni ekonomski izazovi i prilike" - rekao je Račić.

Јahorina ekonomski forum biće održan 26. i 27. aprila pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Srpske Željke Cvijanović, Vlade Srpske i Savjeta ministara.

Јedan od panelista biće i Zdravko Zečević, izvršni direktor Evropskog dobrovoljnog penzionog fonda. Zečević je u Јutarnjem programu govorio o sve izraženijem nedostatku radnika u Republici Srpskoj.

Pogledajte video: