latinica  ћирилица
15/04/2022 |  13:09 ⇒ 17:35 | Autor: SRNA

Zadruga "Klekovača" odličan primjer proizvodnje (VIDEO)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić uručio je tokom posjete opštini Petrovac/Drinić donaciju - pakirnicu za brašno Zadruzi "Klekovača", za koju je istakao da predstavlja odličan primjer proizvodnje, kao i to da se Ministarstvo uvijek uključuje u aktivnosti pomoći zadrugama i proizvođačima.
Pašalić posjetio Zadrugu "Klekovača" - Foto: SRNA
Pašalić posjetio Zadrugu "Klekovača"Foto: SRNA

- Danas smo došli ovdje u Drinić i vidjeli da ima dovoljno brašna od pšenice, kukuruza i heljde i to je nešto na šta smo ponosni zajedno sa Zadrugom "Klekovača", jer zajedno razvijamo ovu aktivnost posljednjih nekoliko godina - rekao je Pašalić.

On kaže da je Zadruga "Klekovača" iz Drinića odličan primjer, jer može da prodaje svoje proizvode i veže za sebe proizvođače.

- Ministarstvo se uvijek uključuje u aktivnosti vezane za pomoć zadrugama i proizvođačima. U posljednjih nekoliko godina u Driniću smo podržali nabavku plastenika za kooperante, ali i nabavku određenih mašina i pakirnice za pakovanje brašna. Ukupna vrijednost tih aktivnosti je oko 130.000 KM, od čega je 80.000 KM obezbijedilo Ministarstvo, a ostatak zadruga i korisnici - naveo je Pašalić.

Pašalić je rekao da se danas sastao sa načelnikom opštine Drinić /Dragom Kovačevićem/, koji ga je informisao o potrebi dječijeg vrtića.

- U narednom periodu radićemo na obezbjeđivanju sredstava za tu namjenu, ali postoji i potreba za putnom i vodovodnom infrastrukturom - naveo je Pašalić.

Pašalić je rekao i da Šumsko gazdinstvo "Drinić" uspješno posluje.

- U okviru Šumskog gazdinstva imamo prvo prihvatilište za divlje životinje koje će biti puštane u divljinu - istakao je Pašalić.