latinica  ћирилица
16/04/2022 |  11:25 ⇒ 19/04/2022 | 13:02 | Autor: SRNA

Anđelković: Svi Srbi maksimalno da se stave u funkciju odbrane Srpske

Politički analitičar Dragomir Anđelković ocijenio je, povodom predstojećeg narodnog skupa pod sloganom "Sloboda" planiranog u Banjaluci, da svi u Srbiji, Republici Srpskoj, ali i svi drugim krajevima gdje žive Srbi, moraju sada da se maksimalno stave u funkciju odbrane Srpske, i to na institucionalan način.
Dragomir Anđelković - Foto: RTRS
Dragomir AnđelkovićFoto: RTRS

- Ovo je glas koji treba da nas podstakne da to uistinu radimo, kako u institucionalnoj sferi, tako i u društvenoj. Ovo je glas upućen ne samo Republici Srpskoj, već i Srbiji, jer srpski nacionalni interesi su nedjeljivi - rekao je Srni Anđelković.

On ističe da je evidentno da razni centri moći na Zapadu procjenjuju da je ukrajinska kriza prilika da Republiku Srpsku svedu na administrativnu formu, odnosno oduzmu ključne države ingerencije.

- O tome se radi, a ne o bilo čemu drugom - rekao je Anđelković.

On je ocijenio da ljudi koji su stvarali i odbranili Republiku Srpsku imaju najveće pravo da dignu svoj glas u prilog njenog očuvanja.

- Veliki broj naših boraca je pao za Republiku Srpsku, a danas kada od ovih generacija Srba niko ne zahtijeva da ginu, već samo da dostojanstveno podignu glave i da brane na pravno utemeljen način ono što su stvorili drugi. Moramo da budemo mnogo aktivniji i da djelujemo potpuno fokusirano na očuvanje dejtonske Republike Srpske - rekao je Anđelković.

Boračka organizacija Republike Srpske održaće u srijedu, 20. aprila, u Banjaluci, u 17.00 časova veliki narodni skup pod sloganom "Sloboda" s ciljem borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane.