latinica  ћирилица
16/04/2022 |  15:08 ⇒ 19/04/2022 | 12:58 | Autor: SRNA

Petković: Sa skupa u Banjaluci zatražiti nemiješanje stranaca

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Milan Petković izjavio je danas Srni da očekuje da će sa predstojećeg skupa u Banjaluci biti zatraženo da se inostrani faktori ne miješaju u unutrašnja pitanja Srpske i BiH.
Milan Petković - Foto: RTRS
Milan PetkovićFoto: RTRS

Petković se nada da će sa narodnog skupa pod motom "Sloboda" biti upućena poruka da se u BiH žele mir i tolerancija, ali i poštovanje ustavnih principa.

On vjeruje da će se na skup koji 20. aprila organizuje Boračka organizacija Republike Srpske građani odazvati u velikom broju i tako iskazati nezadovoljstvo nedavnim odlukama kojim se želi oduzeti imovina Srpske.

Petković je naveo da Boračka organizacija Republike Srpske, koja je sigurno jedna od organizacija sa najvećim legitimitetom u Srpskoj, ima pravo da iskaže svoj stav po svakom pitanju koje se tiče Srpske.

- Ona je stvorila Srpsku i ko je pozvaniji od njih da brani Srpsku, njenu zemlju, koja joj se nametnutim odlukama želi oduzeti? Želi se oduzeti imovina Srpske, a to je ono što je ta Vojska /Republike Srpske/ stvorila - rekao je Petković.

Boračka organizacija Republike Srpske organizovaće u srijedu, 20. aprila, u Banjaluci veliki narodni skup pod sloganom "Sloboda" radi borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane.