latinica  ћирилица
17/04/2022 |  14:02 ⇒ 19/04/2022 | 12:52 | Autor: SRNA

Tuševljak: Јedinstvom za očuvanje odluka institucija Srpske

Predsjednik opštinske Boračke organizacije Istočnog Novog Sarajeva Dragiša Tuševljak izjavio je Srni da narodni skup najavljen za srijedu, 20. april, u Banjaluci nije dio politike, budući da je njegov cilj borba za očuvanje odluka koje donose institucije Republike Srpske.
Dragiša Tuševljak - Foto: SRNA
Dragiša TuševljakFoto: SRNA

Tuševljak je izrazio podršku skupu pod sloganom "Sloboda", ističući da je sada najvažnije očuvati jedinstvo i izboriti se sa onima koji se protive odlukama Narodne skupštine Republike Srpske.

- Podržavamo borbu rukovodstva Republike Srpske, a da bi se izborili, u svakom slučaju je potrebno cjelokupno jedinstvo i opozicije i vlasti na tom putu - kaže Tuševljak.

On je pozvao sve saborce koji mogu da odu u Banjaluku i daju punu podršku Boračkoj organizaciji Republike Srpske, koja je smogla snage da u ovim okolnostima organizuje skup podrške rukovodstvu Srpske u vremenu pritisaka.

Tuševljak ističe da se skup održava u situaciji kada nisu sva prava boraca zadovoljena i kada bi njihov materijalni položaj trebao biti mnogo bolji.

Boračka organizacija Republike Srpske organizovaće u srijedu, 20. aprila, na Trgu Krajine u Banjaluci veliki narodni skup pod sloganom "Sloboda" radi borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane