latinica  ћирилица
18/04/2022 |  15:16 ⇒ 20:53 | Autor: RTRS

Kusturić: RTRS opravdao ulogu javnog servisa kojem građani vjeruju

Direktor Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Dejan Kusturić uputio je čestitku Radio-televiziji Republike Srpske povodom 30 godina od osnivanja RTRS-a.
Dejan Kusturić - Foto: SRNA
Dejan KusturićFoto: SRNA

- Zahvaljujući profesionalnom radu protekle tri decenije opravdali ste ulogu kredibilnog javnog servisa, kojem građani vjeruju. Posebno ističemo značaj RTRS-a u proteklom turbulentnom vremenu, praćenom poplavama, pandemijom i drugim izazovima, a i na te zadatke ste uspješno odgovorili i bili prvi izbor građana - naveo je Kusturić u čestitki.

Kusturić je u svoje ime i ime Fonda zdravstvenog osiguranja zahvalio RTRS-u na doprinosu afirmaciji Republike Srpske.

- Zahvaljujemo vam jer svakodnevno doprinosite afirmaciji Republike Srpske i svjedočite njenom kontinuiranom razvoju, uključujući i razvoj zdravstvenog sistema. Naime, RTRS je među našim najvažnijim partnerima u pravovremenom i objektivnom informisanju građana. Pozivamo vas da nam u tome i dalje budete partner, i to ne samo kada je u pitanju izvještavanje o aktivnostima koje sprovodi FZO i novinama u pravima osiguranika, već i kada su u pitanju kritike, jer nam time pomažete da gradimo još bolji zdravstveni sistem - naveo je on.

Kusturić je poželio RTRS-u da ostane medijski stub Republike Srpske, koji prema najvišim novinarskim i etičkim načelima informiše javnost o svim važnim temama, te da nastavi da doprinosi društvenom razvoju i promoviše istinske vrijednosti.

Radio-televizija Republike Srpske sutra će obilježiti 30 godina rada.