latinica  ћирилица
19/04/2022 |  06:53 ⇒ 12:25 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske čestitali 30 godina rada RTRS-a

Radio televizija Republike Srpske slavi 30 godina postojanja. Brojni zvaničnici uputili su čestitke povodom 30. rođendana RTRS-a.
RTV Dom - Foto: RTRS
RTV DomFoto: RTRS

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 30 godina postojanja i rada Radio televizije Republike Srpske, uputila je čestitku rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u toj medijskoj kući.

- Јavni servis Republike Srpske obilježava jubilej vrijedan poštovanja, tri decenije postojanja i rada. Od 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi Dnevnik, Televizija Republike Srpske ispunjava svoju osnovnu misiju služenja javnosti - istakla je predsjednica Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović čestitao je zaposlenima u Radio-televiziji Republike Srpske 30 godina uspješnog rada, ističući da je ova medijska kuća bila svjedok svih istorijskih događanja i odluka važnih za Republiku Srpsku.

- Želim vam da nastavite da se razvijate, unapređujete profesionalne standarde i da, kao javni servis svih građana, budete jedan od najvažnijih informativnih stubova Republike Srpske - naveo je Čubrilović u čestitki, koju je uputio u ime Narodne skupštine, kao osnivača, i svoje ime.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković čestitao je rukovodstvu, uredništvu, novinarima i svim zaposlenima u Radio televiziji Republike Srpske 30 godina rada, ističući da je ova medijska kuća, razvijajući se zajedno sa Srpskom, dala značajan doprinos u afirmaciji Republike Srpske, njenih stavova, pozicije i vrijednosti.

Višković je istakao da je tokom 30 godina rada i postojanja RTRS informišući građane objektivno i pravovremeno, gradila i opravdala status kredibilnog javnog servisa, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik čestitao je generalnom direktoru Radio-televizije Republike Srpske Dijani Milanković, urednicima, novinarima i svim zaposlenim u ovoj medijskoj kući veliki jubilej - 30 godina postojanja i rada sa željom da nastave razvoj javnog servisa na profesionalan i odgovoran način, rukovodeći se principima istinitog i objektivnog novinarstva.

Dodik je naglasio da razvojni put RTRS nije bio nimalo lak i jednostavan, jer je nastala u veoma teškim i izazovnim vremenima, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je generalnom direktoru Radio-televizije Republike Srpske Dijani Milanković, menadžmentu, urednicima, novinarima i svim zaposlenim u ovom javnom emiteru 30 godina postojanja i rada.

Čestitajući ovaj značajan jubilej, predsjedavajući Savjeta ministara je naglasio da je RTRS od samog nastanka profesionalno, objektivno i blagovremeno informisala javnost o najvažnijim događajima i bila svjedok svih istorijskih odluka i događanja važnih za Republiku Srpsku, saopšteno je iz Kabineta predsjedavajućeg Savjeta ministara.