latinica  ћирилица
19/04/2022 |  08:22 ⇒ 12:03 | Autor: RTRS

Đurđević-Bratić: RTRS pripada svim građanima Srpske (FOTO/VIDEO)

Direktorka Programa Televizije Republike Srpske Marijana Đurđević istakla je, povodom 30. rođendana RTRS-a, da Televizija Srpske pripada svim građanima.
Predrag Bratić, Tanja Blagojević i Marijana Đurđević - Foto: RTRS
Predrag Bratić, Tanja Blagojević i Marijana ĐurđevićFoto: RTRS

- Televizija je tu i sa narodom. Zato smo za 30. rođendan izabrali slogan "Јednostavno tvoja". I mi se nadamo da to jesmo - istakla je Đurđevićeva, gostujući u našem Јutarnjem programu.

Đurđevićeva je zahvalila svim zaposlenima kako u RTV domu u Banjaluci tako i u šest informativno tehničkih cenatara i brojnih dopisništava, na predanom radu i zalaganju.

- Za ovih 30 godina RTRS prošla je i kroz dobre i loše dane. Radili smo u veoma skromnim uslovima, ali i isto tako realizovali velike projekte. RTRS je danas moderan javni servis sa velikim mogućnostima, a svaka modernizacija rađena je uz ogromnu podršku institucija Republike Srpske - istakla je Đurđevićeva.

Kako Đurđevićeva dodaje, gdje god je krizna situacija, tu je i RTRS.

- Tehnika napreduje stalno, ali da nemamo taj entuzijazam u ljudima, koji se zalažu za ovu televiziju i rade za istu, tehnika nam ne bi značila - istakla je Đurđevićeva.

Direktor Medija centra RTRS-a Predrag Bratić istakao je da je Televizija sama po sebi veoma dinamična po pitanju razvoja.

- Kada smo osnovani i kada smo krenuli sa radom, imali smo skromnu opremu, ali smo radom i entuzijazmom uspjeli napredovati - istakao je Bratić.

Naglasio je da je nakon rata krenuo prirodan razvoj tehnike na Televiziji Srpske.

- Sada imamo RTV Dom i ispunjavamo sve profesionane uslove - rekao je Bratić, gostujući u našem Јutarnjem programu.