latinica  ћирилица
19/04/2022 |  10:45 ⇒ 10:45 | Autor: RTRS

Rajčević: RTRS autentičan svjedok prošlosti

Povodom 30 godina postojanja i rada Radio-televizije Republike Srpske, u ime Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i u svoje lično ime upućujem Vam najiskrenije čestitke, sa željom da uspješno nastavite i u budućnosti - navodi se u čestitkama.
Srđan Rajčević - Foto: RTRS
Srđan RajčevićFoto: RTRS

Autentičan svjedok prošlosti i teških vremena kada je stvarana Republika Srpska, Radio-televizija Republike Srpske je bila i ostala temelj Srpske i odraz težnje srpskog naroda za potvrđivanjem da su istinitost i pravičnost imperativi bez presedana.

Tri decenije nakon emitovanja prvog Dnevnika 19. aprila 1992. godine  Radio-televizija Republike Srpske predano služi istini, s pravom noseći predznak institucije od nacionalnog značaja.

- Želim da istina i objektivnost ostanu vodilje u radu u decenijama koje dolaze i da nastavite da budete vjerni hroničar svih dešavanja u izazovnim vremenima ne samo u Srpskoj, nego i u cijelom svijetu. Uvjeren sam da će PTPC ostati odgovorna u svojoj misiji očuvanja istine, tolerancije i sjećanja na istorijat nastanka Srpske i svih njenih institucija, te da će pružiti svoj doprinos u kreiranju još bolje perspektive življenja na ovim prostorima - navodi se u saopštenju.