latinica  ћирилица
19/04/2022 |  18:26 ⇒ 20/04/2022 | 07:31 | Autor: RTRS

MUP Srpske preduzima sve mjere da sutrašnji skup protekne mirno

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima sve zakonom predviđene mjere sa ciljem da sutrašnje održavanje javnog skupa na Trgu Krajine u Banjaluci u organizaciji Boračke organizacije Republike Srpske pod nazivom "Sloboda" protekne mirno i dostojanstveno.
MUP Republike Srpske - Foto: RTRS
MUP Republike SrpskeFoto: RTRS

U resornom ministarstvu je formiran Štab akcije, koji je zadužen za planiranje i praćenje obezbjeđenja događaja, a biće angažovan potreban broj policijskih službenika koji će vršiti redovno obezbjeđenje skupa, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Iz MUP-a Republike Srpske apeluju da građani svojim ponašanjem tokom održavanja skupa ne ugrožavaju svoju i bezbjednost drugih građana.

Građanima se savjetuje da sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.

Saobraćaj će biti usmjeravan na alternativne puteve jer se očekuje povećana frekvencija građana, pa iz MUP-a apeluju za strpljenje i razumijevanje.

Građani koji budu željeli da učestvuju u skupu savjetuje se da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose oružje, pirotehnička sredstva i druge predmete pogodne za nanošenje povreda.

Iz MUP-a Republike Srpske podsjećaju predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane da je za vrijeme trajanja skupa zabranjena upotreba dronova na lokaciji održavanja.

Boračka organizacija Republike Srpske održaće sutra u Banjaluci veliki narodni skup pod sloganom "Sloboda" s ciljem borbe za očuvanjem odluka koje donose institucije Srpske i koje ni u kojem slučaju ne smiju biti derogirane.