latinica  ћирилица
19/04/2022 |  21:05 ⇒ 22:33 | Autor: RTRS

Dodik: Republika Srpska i RTRS su jedno (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je večeras, na svečanoj akademiji povodom 30 godina RTRS-a, da su Radio-televizija Republike Srpske, Srpska i sve njene institucije jedno, da su se zajedno razvijali i uspješn prolazili kroz sve nedaće.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Znali smo od početka su Republika Srpska, Radio-televizija Republike Srpske i sve njene institucije jedno - rekao je Dodik.

Znali smo, navodi Dodik, da je taj put nesumnjivo ispravan.

- Znali smo i onda kada smo gubili medijsku bitku na globalnom nivou da je važno da imamo našu televiziju. I to se pokazalo održivim - naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da je ponosan na činjenicu da je, radeći važne poslove, zajedno s RTRS-om uspješno prolazio kroz sve izazove.

- Niste imali vremena da slavite svoj početak. Morali ste da pratite naše hrabre srpske vojnike tamo gdje su bili na ratištima, da donosite u pravilu tada tužne priče, da zajedno s nama činite jedan dio optimizma koji se tada morao širiti - naglasio je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH je poručio da je "RTRS uvijek bila demokratična televizija na kojoj je oduvijek bilo mjesta za sve i da tako treba da ostane i dalje".