latinica  ћирилица
20/04/2022 |  12:32 ⇒ 13:56 | Autor: SRNA

Marković: Skup - želja građana da pokažu koliko im je stalo do očuvanja Srpske

Penzionisani pukovnik Vojske Republike Srpske Јovica Marković izjavio je danas da je miting "Sloboda" izraz želje progresivnih snaga u Srpskoj da se suprotstave nametanjima da se ugasi Republika i stvori unitarna BiH, zbog čega treba da mu prisustvuje svaki građanin, bez obzira na godine i da li je pripadnik pozicije ili opozicije.
Јovica Marković - Foto: SRNA
Јovica MarkovićFoto: SRNA

- To što neki pričaju da ovo organizuje vladajuća stranka nema utemeljenje nigdje. To je želja građana Republike Srpske da se kaže koliko im je stalo da očuvaju Republiku, slobodu i imovinu - rekao je Marković, koji je bio načelnik štaba Druge majevičke ratne brigade.

On je naglasio da pohvalu zaslužuje svako ko je inicijator mitinga, ko ga je pripremio i dao doprinos njegovom održavanju.

- Upoznat sam o tome da je nosilac inicijative Boračka organizacija i događaj nije u organizaciji vladajuće stranke, kako to neko želi da prikaže. Svako ko danas bude učestvovao na mitingu poštuje tekovine Republike Srpske i daje doprinos u ostvarivanju težnji da Srpska opstane onako kako je zacrtano Dejtonskim sporazumom - izjavio je Marković i dodao da on danas ide put Banjaluke.

Marković, koji je dva puta ranjavan za slobodu Republike Srpske, kaže da ima moralnu obavezu da prisustvuje ovakvom skupu, ali da se ne ljuti na one koji neće biti danas na mitingu jer je to, kaže, stvar ličnog opredjeljenja.

- Ovo je moj lični stav i moralni čin, te stav Udruženja Organizacije starješina Vojske Republike Srpske, iz kojeg potičem - izjavio je Marković novinarima u Bijeljini.

On smatra da opstanak Republike Srpske mora biti iznad svake političke stranke i svakog pojedinca - nebitno da li se on zvao kao bilo koji predsjednik političke partije.

Na Trgu Krajine u Banjaluci danas od 17.00 časova biće održan veliki narodni skup pod sloganom "Sloboda" s ciljem borbe za očuvanje odluka koje donose institucije Republike Srpske.