latinica  ћирилица
20/04/2022 |  20:01 | Autor: RTRS

Đokić-Čavić: Građani potvrdili da je skup slobodarskog karaktera

Predsjednik SP-a Petar Đokić rekao je danas u Banjaluci da je sloboda ideja sa kojom srpski narod živi i koju će poštovati, tako što će se za nju uvijek boriti.
Trg Krajine - Narodni skup "Sloboda" - Foto: RTRS
Trg Krajine - Narodni skup "Sloboda"Foto: RTRS

 Đokić, koji je prisustvovao velikom narodnom skupu "Sloboda", rekao je da je skup slobodarskog karaktera, te da su to građani Republike Srpske koji su došli to i potvrdili.

- Riječ sloboda znači mnogo više, to je ideja sa kojom živimo i sa kojom ćemo živjeti, koju ćemo uvijek poštovati na način da ćemo se uvijek boriti za nju - rekao je Đokić.

On je zahvalio Boračkoj organizaciji Republike Srpske koja je organizovala skup, koji je bio prilika da se izraze osjećanja sa kojima je srpski narod rođen.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić kaže da je sa današnjeg narodnog skupa poslata poruka da treba da se razumije glavni princip na kojem je uspostavljen mir u BiH, a to je da 49 odsto teritorije pripada Republici Srpskoj, a 51 odsto BiH.

- Svako narušavanje tog principa i ukidanje vlasništva nad vlastitom zemljom istovremeno znači i vraćanje na početke. Ove poruke su potpuno jasne od ljudi koji nemaju nikakve veze sa politikom - rekao je Čavić.

On je dodao da i on na današnji skup dolazi ne kao političar, nego kao član Boračke organizacije.