latinica  ћирилица
21/04/2022 |  13:35 ⇒ 13:36 | Autor: RTRS

Tegeltija: Hristovo vaskrsenje nas podstiče na potrebu nesebičnog davanja

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija čestitao je Vaskrs Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, arhijerejima, monaštvu, sveštenstvu i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti, koji najveći hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru, saopšteno je iz Savjeta ministara.
Zoran Tegeltija - Foto: SRNA
Zoran TegeltijaFoto: SRNA

- Povodom praznika Hristovog vaskrsenja, Vama, arhijerejima, monaštvu, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i svim građanima pravoslavne vjeroispovijesti, upućujem iskrene čestitke sa željom da najveći hrišćanski praznik provedete u miru, zdravlju i radosti - navodi se u čestitki predssjedavajućeg Savjeta ministara.

Tegeltija je naglasio da "suočeni sa brojnim izazovima i iskušenjima, Hristovo vaskrsenje nas danas, možda više nego ikada ranije, podstiče na potrebu nesebičnog davanja i međusobnog poštovanja i uvažavanja i upućuje da samo zajedničkim naporima možemo naše društvo učiniti boljim i prosperitetnijim".

- Uz najbolje želje da nas ovaj praznik nad praznicima ispuni optimizmom, ljubavlju i nadom, pozdravljam vas sveradosnim pozdravom "Hristos vaskrese – vaistinu vaskrese" - navodi se u čestitki predsjedavajućeg Savjeta ministara.