latinica  ћирилица
03/05/2022 |  10:57 ⇒ 17:22 | Autor: RTRS

U Doboju obilježeno 30 godina od formiranja VRS; Defile Trećeg pješadijskog puka (VIDEO)

U Doboju obilježeno 30 godina od formiranja Vojske Republike Srpske.
Obilježavanje 30 godina VRS u Doboju - Foto: RTRS
Obilježavanje 30 godina VRS u DobojuFoto: RTRS

Ulicama Doboja defilovali su pripadnici Trećeg pješadijskog Republika Srpska puka Oružanih snaga BiH, nakon čega je služen parastos poginulim borcima.

U Spomen-hramu Rođenja Presvete Bogorodice svim poginulim borcima VRS služen je parastos, a na spomenik najmlađem poginulom borcu VRS Spomenku Gostiću položeni su Vijenci.

Komandant Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Milorad Krajšumović je istakao da je Vojska Republike Srpske ostvarila cilj - sačuvala narod i donijela mu slobodu, odbranila teritoriju da ovaj prostor postane slobodan i komotan za život svih ljudi dobre volje ma koje vjere i nacije.

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić rekao je da je Vojska Republike Srpske zajedno sa svojim narodom odbranila teritoriju Srpske.

U Doboju obilježavanje 30 godina od formiranja VRS (Foto: RTRS)

Predsjednik Skupštine gradske Boračke organizacije Petar Tubić rekao je da je iz ovog grada tokom odbrambeno-otadžbinskog rata svoje živote u odbrani Doboja i drugih dijelova Srpske dalo 1.850 pripadnika vojske i policije Republike Srpske, a više od 4.000 ih je ranjeno.

Zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević naglasio je da u ova turbulentna vremena treba ostati razuman i živjeti u miru.