latinica  ћирилица
08/05/2022 |  10:58 ⇒ 11:55 | Autor: SRNA

Savić: DŽaferović destabilizuje situaciju u BiH

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/ Aleksandar Savić smatra da Šefik DŽaferović izjavom kojom situaciju u Ukrajini poistovjećuje sa BiH od prije tri decenije destabilizuje situaciju u BiH.
Aleksandar Savić - Foto: RTRS
Aleksandar SavićFoto: RTRS

- DŽaferović je rijedak političar koji je u posljednje vrijeme rekao toliko ružnih riječi prema srpskom narodu, a što je sasvim nepotrebno i besmisleno jer izaziva mržnju među narodima u BiH - rekao je Savić Srni.

Prema njegovim riječima, za DŽaferovića bi bilo korisnije da razmišlja kako će narod preživjeti ovu kalendarsu godinu, kako će se grijati i odakle će dobiti gas i naftu.

- DŽaferović uzalud pokušava da izjednači srpski narod sa nekima drugima u svijetu. Dobro znamo da rat u BiH nije izazvo srpski narod, već je naprotiv prihvatio sva ponuđena rješenja 1992. godine. Bošnjački predstavnici se nisu latili pera, već oružja - istakao je Savić.

Savić kaže da su netačni DŽaferovićevi nvodi i da nije vrijeme za ovakve izjave, već za mir i toleranciju koji su neophodni narodima u BiH.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik DŽaferović izjavio je za holandski list "Volkskrant" da su "prizori iz Ukrajine identični onima koji su dolazili iz BiH prije tri decenije", kao i da je pridruživanje BiH EU geopolitička neminovnost, s obzirom na "napore Rusije da destabilizuje zemlju".