latinica  ћирилица
09/05/2022 |  08:25 | Autor: SRNA

U Hrvatskoj ljetne vrućine od sredine sedmice

U Hrvatsku ove sedmice stižu ljetne vrućine, prognoziraju meteorolozi.
(Foto: Ilustracija) -
(Foto: Ilustracija)

Danas će u unutrašnjosti biti djelimično sunčano uz promjenljivu oblačnost, poslije podne uz lokalne pljuskove s grmljavinom, a na Јadranu pretežno sunčano uz povremenu umjerenu oblačnost, prognozira Hrvatski hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na Јadranu u početku bura, podno Velebita s jakim udarima, koja će poslije podne okrenuti na zapadnji i sjeverozapadnji vjetar. Najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 20 i 25 Celzijevih stepeni.

Zbog jakog vjetra pod Velebitom, na Јadranskoj magistrali /DC8/ između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabranjen je saobraćaj za autobuse na sprat, vozila s kamp prikolicama i motocikle /prva grupa vozila/.

U nastavku sedmice postepeno stabilnije, što naročito vrijedi od srijede, kad će biti i sve toplije. Temperatura će u drugom dijelu sedmice biti primjerenija ljetu nego proljeću.

Na krajnjem istoku zemlje vrijednosti bi lokalno mogle dostići i 30 stepeni Celzijusovih, što posebno važi za četvrtak, prenose hrvatski mediji.