latinica  ћирилица
10/05/2022 |  11:20 ⇒ 11:27 | Autor: RTRS

Radnici Centra za profesionalnu rehabilitaciju nastavili štrajk

Radnici Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida a.d. Banjaluka nastavili su danas štrajk ispred Vlade Republike Srpske. Prethodno su u štrajku bili 90 dana.
Sindikat distrofičara - Foto: RTRS
Sindikat distrofičaraFoto: RTRS

Tvrde da je dug ovog preduzeća dostigao četiri miliona maraka, radnicima sedam godinu nisu uplaćeni doprinosi, plate se isplaćuju selektivno.

Vlada Srpske u aprilu ove godine prihvatila je ostavku v.d. direktora Željka Ubiparipa i zadužila Nadzorni odbor i Ministarstvo rada da imenuju novog direktora. Međutim, kako tvrde u sindikalnoj organizaciji preduzeća, Ubiparip je još uvijek v.d.direktora i donosi odluke u Centru.

Najavljuju da za tri dana stupaju u štrajk glađu.

- Oko plata, nekako se Ministarstvo potrudilo bar to da sanira, ali nemamo platu za febraur, mart i april, ništa nam nije plaćeno, a moramo da živimo, trebamo se hraniti na kraju krajeva. Pisali smo dopis Vladi da nam isplate bar dva minimalca - rekao je predsjednik štrajkačkog odbora Sindikalne organzacije Centra za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida a.d. Banjaluka Miroslav Gnjatović.