latinica  ћирилица
10/05/2022 |  11:40 ⇒ 12:12 | Autor: B92

Alkaraz: Јa najbolji na svijetu? Ne, Đoković je

Španac Karlos Alkaraz u centru je pažnje svjetske javnosti iako ne igra na Mastersu u Rimu.
Novak Đoković i Karlos Alkaraz (foto: EPA-EFE / JUANJO MARTIN) -
Novak Đoković i Karlos Alkaraz (foto: EPA-EFE / JUANJO MARTIN)

Alkaraz je oduševio teniski svijet osvajanjem Mastersa u Madridu gdje je prvo pobijedio "kralja šljake" Rafaela Nadala, a potom i najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića.

U finalu je za sat vremena "počistio" Aleksandra Zvereva koji je izjavio da je Alkaras najbolji teniser na svijetu.

- Ne, istina je da ne mislim da je tako. Za mene je najbolji na svijetu onaj koji je broj jedan i on je taj koji zaslužuje tu titulu. Sada je tu Đoković, ja sam šesti. Ostalo mi je pet mjesta da budem najbolji na svijetu - rekao je Alkaraz za list Marka.

Mladi Španac je otkrio i što ga je najviše impresioniralo kod srpskog tenisera sa kojim je trenirao u Madridu prije međusobnog duela.

- Servis... Đoković ne važi za sjajnog servera, ali mi je njegove servise bilo najteže vraćati. Јako loše sam mu čitao servis i to me najviše impresioniralo. Sjajan je i s osnovne crte. Јedno je gledati ga na TV-u, a drugo igrati protiv njega - iskren je mladi Španac.

Nakon što je u Madridu izazvao senzaciju, Alkaraz preskače Rim jer želi da se fokusira na Rolan Garos.

- Cilj mi je da nastavim da pobjeđujem, da nastavim da ostajam titule. Moj glavni cilj do kraja sezone je da osvojim jedan od tri preostala Grend slema. To je velika motivacija i boriću se za to. Mislim da sam fizički spreman za uslove Grend slemova. Fizički sam, kako kaže moj tim, jak kao bik. Ne plašim se pet setova protiv najboljih. Spreman sam. Smatram da će biti prednost igrati duže mečeve - kaže Alkaraz.