latinica  ћирилица
10/05/2022 |  13:00 ⇒ 16:54 | Autor: Agencije

Pogledajte sve golove Mitrovića ove sezone u Čempionšipu (VIDEO)

Najbolji fudbaler Čempionšipa Aleksandar Mitrović postigao je čak 43 gola u sezoni i oborio neke rekorde koji su bili na snazi više decenija.
Aleksandar Mitrović (foto: EPA-EFE / Andrew Couldridge) -
Aleksandar Mitrović (foto: EPA-EFE / Andrew Couldridge)

Aleksandar Mitrović postigao je 43 gola na 44 meča u Čempionšipu ove sezone i tako bio najzaslužniji igrač za povratak Fulama u Premijer ligu.

Najbolji igrač engleske druge lige rešetao je tokom čitave sezone, pa su pred njim padali i rekordi koji su više od 20 godina bili na snazi.

Od ove sezone, Mitrović je rekorder Čempionšipa od kako se drugi rang engleskog fudbala igra u formatu sa 46 mečeva u sezoni, pošto niko prije njega nije uspio da postigne 43 gola u sezoni. Kad se svi sakupe na jedno mjesto, to je preko pet minuta majstorija.

 

Na društvenim mrežama postao je hit snimak u kojem su izmontirani svi Mitrovićevi golovi iz ove sezone.

Zanimljivo, svaki je postigao iz šesnaesterca, što je njegova specijalnost.

Naravno, između njih ima velikih razlika, neki su dati nogom, a neki glavom, nekada je pogađao praznu mrežu nakon sjajnih akcija, a nekada morao da pokaže kakav je majstor u gužvi. Kad se sve izračuna, dovoljno za povratak u elitu.

Počelo je još 14. avgusta protiv Hasdersfilda, u ubjedljivoj pobjedi (5:1) tokom koje je upisao i asistneciju, a završilo se u 45. rundi kada je sa dva gola učestvovao u ubjedljivom trijumfu protiv Lutona (7:0). U međuvremenu je pogađao gol protiv gotovo svih ekipa u ligi.

Pred njim su stradali još Milvol, Hal, Stouk, Birmingem, Bristol, Svonsi, Kvins Park Rendžers, Kardif, Notingem Forest, Vest Bromvič Albion, Blekburn, Piterboro, Barnsli, Reding, Blekpul, Midlzbro, Preston i Luton.

Nekako su uspjeli da se sačuvaju Koventri, Derbi i Šefild junajted - jedina tri tima kojima nije tresao mrežu!

Pogledajte svaki od Mitrovićević golova: