latinica  ћирилица
10/05/2022 |  13:11 ⇒ 14:13 | Autor: RTRS

UKC Srpske zapošljava 50 učenika koji su završili Medicinsku školu

Pedeset učenika koji su završili Medicinsku školu u Banjaluci biće primljeno u radni odnos u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.
UKC Srpske - Foto: RTRS
UKC SrpskeFoto: RTRS

- Uoči Međunarodnog dana medicinskih sestara koji se tradicionalno obilježava 12. maja svake godine, generalni direktor UKC Republike Srpske Vlado Đajić i pomoćnik generalnog direktora za zdravstvenu njegu Slađana Vranješ posjetiće sutra Medicinsku školu u Banjaluci - saopšteno je iz UKC-a Srpske.

Tom prilikom, biće upriličen sastanak sa poslovodstvom škole, a najaviće se i prijem 50 učenika koji su završili Medicinsku školu (medicinskih sestara /tehničara) u radni odnos u UKC Republike Srpske.

U saopštenju UKC-a Srpske se ističe da na ovaj način poslovodstvo UKC Republike Srpske želi da podrži učenike ove škole kako bi se nastavio kontinuitet stabilnog zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj.

- Naš zadatak je da brinemo o mladim ljudima, budemo njihov vjetar u leđa i da ih zadržimo u zdravstvenom sistemu Republike Srpske. Oni će imati priliku da u našoj ustanovi usavrše svoja znanja i vještine i primijene ih kroz praktičan rad i brigu o pacijentima. Moramo još više da radimo na osnaživanju ovog medicinskog kadra jer su medicinske sestre i tehničari, pored ljekara, nosioci zdravstvenog sistema Republike Srpske i najvažniji segment u liječenju i njezi pacijenata - rekao je Đajić uoči posjete.

Podsjećamo, Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se u znak sjećanja na datum rođenja Florens Najtingel, engleske bolničarke, reformatora sanitetske službe i osnivača prve škole za medicinske sestre.