latinica  ћирилица
10/05/2022 |  13:27 ⇒ 13:35 | Autor: RTRS

Gostovanje predstave "Pastorala" u Narodnom pozorištu Srpske

Narodno pozorište Republike Srpske ugostiće 13. maja sa početkom u 20 časova Gradsko pozorište Gradiška. Ovaj teatar nastupa sa predstavom Pastorala po tekstu Radoslava Laleta Pavlovića u režiji Admira Mešića.
Predstava Pastorala (foto: Narodno pozorište Republike Srpske) -
Predstava Pastorala (foto: Narodno pozorište Republike Srpske)

Radoslav Lale Pavlović je srpski pisac, autor velikog broja poznatih pozorišnih komada (među njima i Šovinistička farsa, Mala, Braća pooružju), filmskih scenarija (od kojih i Balkanska pravila, Živeti kao sav normalan svet, Hajde da se volimo), televizijske serije Moj rođak sa sela...

Najavljujući predstavu Pastorala, tokom rada na predstavi i na pres konferenciji povodom premijere, reditelj Admir Mešić naglasio je ključne momente u njoj.

Radnja predstave smještena je u seoski ambijent, adaptirana tako da se odvija u gradiškom selu Laminci u vrijeme Ilindanskog zbora.

Akteri su dva mlada zaljubljena para, jedan sa sela, drugi iz grada, koji u ljetnoj atmosferi Ilindanskog zbora, uživaju u ljubavnom zanosu i mladalačkoj energiji.

Ova vesela komična igra jeste priča o ljubavi, mladosti, sreći, ljepoti i pobjedi života, ističe reditelj.

Premijera predstave održana je 14. maja 2021. godine, a u glumačkom ansamblu su Dragana Ilić (Stana), Anando Čenić (Gruja), Smiljana Marinković (Ruža) i Svetozar Babić (Novak).