latinica  ћирилица
10/05/2022 |  14:21 | Autor: Agencije

Radonjić pred Cedevitu: Nećemo biti u najboljem stanju

Ono što je trenutno realno reći jeste da nismo u najboljem mogućem stanju zbog pauze koju smo imali. Imamo nekoliko igrača koji su tek izašli iz povreda, vidjećemo kako će se razvijati situacija, rekao je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić uoči starta polufinalne serije plej-ofa ABA lige protiv Cedevita Olimpije.
Dejan Radonjić (Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN, ilustracija) -
Dejan Radonjić (Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN, ilustracija)

Crveno-bijeli će ljubljanski tim u prvom meču dočekati u četvrtak od 19 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić".

- Odigrali smo posljednji meč 23. aprila protiv Igokee, poslije toga smo ušli u period koji smo iskoristili da uradimo sve ono što je moglo da se napravi u okolnostima koje su tu. Nismo bili u prilici da imamo ovakav raspored ni nekih ranijih godina. Poslije dijela sezone gdje smo mjesečno znali da odigramo i 12 utakmica, došli smo do perioda kada smo bili nekoliko dana na poštedi, zatim ušli u trenažni proces, koristili smo vrijeme da bismo uspjeli da napravimo što je moguće više - izjavio je Radonjić na konferenciji za medije.

Ogroman respekt imamo prema ekipi koja je napravila promjene poslije tih početnih mjeseci i uradila korekcije koje su im donijele ogroman napredak u igri i podigla kvalitet do nivoa da su igrali sjajnu sezonu u Evrokupu i došli do plej-ofa, dodao je Zvezdin trener.

- Potrebna nam je podrška sa tribina. Smatram da poziv da se dođe u dvoranu nije dovoljan, već da treba da urade mnogo toga više da nam pomognu da prevaziđemo trenutnu situaciju. Vidjećemo u kom sastavu ćemo nastupiti - istakao je Radonjić.

Kapiten crveno-bijelih Branko Lazić rekao je da je ekipa iskoristila pauzu da se regeneriše i pripremi za ono što slijedi.

- Dobro se poznajemo, sve je spremno za jedan fantastičan meč. Uz punu halu i naše navijače vjerujem da ćemo doći do pozitivnog rezultata - poručio je Lazić.