latinica  ћирилица
10/05/2022 |  15:02 ⇒ 15:03 | Autor: SRNA

U srijedu sunčano i toplo

U Republici Srpskoj će naredna tri dana biti sunčano i toplo vrijeme uz promenljivu oblačnost.
Sunčano - Foto: RTRS
SunčanoFoto: RTRS

Sutra ujutru i tokom dana biće vedro, sunčano i toplo vrijeme uz promjenljivu oblačnost. Kasno poslije podne doći će do povećanja oblačnosti u centralnom pojasu koja može usloviti ponegdje kratkotrajnu kišu ili pljuskove.

Vjetar će biti slab sjeveroistočni ili promjenljiv.

Minimalna temperatura vazduha biće od osam do 13, na jugu i sjeveru do 15 stepeni, a maksimalna od 20 do 26, u sjevernim predjelima i do 30 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 12. maja, ujutru i tokom dana biće vedro, sunčano i veoma toplo vrijeme uz malu dnevnu oblačnost. Predveče je moguć po koji izolovani pljusak na jugu i centralnom pojasu.

Minimalna temperatura vazduha biće od devet do 15, na jugu i sjeveru do 17, a maksimalna od 21 do 27, u sjevernim predjelima lokalno do 30 stepeni Celzijusovih.

U petak, 13. maja, ujutro će biti umjereno oblačno u južnoj polovini zemlje ali suvo, u ostalim predjelima uglavnom vedro. Sredinom dana biće sunčano i toplo vrijeme, uz jači razvoj oblaka poslije podne od centralnog pojasa ka jugu što će usloviti prolaznu kišu ili pljuskove praćene grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha od 10 do 16, na jugu oko 18 stepeni, a maksimalna od 21 do 28, lokalno na sjeveru do 30 stepeni Celzijusovih.