latinica  ћирилица
10/05/2022 |  15:13 ⇒ 15:13 | Autor: RTRS

Predstava "Scene iz bračnog života" u Banjaluci i Prijedoru

Hit predstava "Scene iz bračnog života" biće premijerno odigrana u Gradskom pozorištu Јazavac u Banjaluci 17. maja u 20.00 časova.
Predstava "Scene iz bračnog života" (foto: ustupljena fotografija) -
Predstava "Scene iz bračnog života" (foto: ustupljena fotografija)

Komad je urađen po istoimenoj seriji čuvenog Ingmara Bergmana, jednoj od najgledanijih evropskih serija svih vremena, a glavne uloge tumače poznati glumci Miloš Timotijević i Tamara Krcunović.

Priča prati odnos bračnog para, profesora psihologije Јohana i njegove supruge Marijane, advokata za razvode. Iako sve djeluje idilično i uređeno, posmatrano sa strane, Bergman razotkriva pukotine i pritajeni nesklad para kojim reflektuju sopstveno iskustvo tridesetogodišnjeg braka.

Stvari počinju polako sa se odmotavaju kad kreću da se ređaju jedna za drugom slike iz njihovog svakodnevnog života, gdje u pozadini izbija nezadovoljstvo i frustracija.

Predstava je na prestižnom Festivalu duodrame dobila čak pet nagrada - za najbolju glumicu, glumca, režiju, najbolju predstavu i nagradu publike.

Reditelj predstave je Ana Tomović a produkcija Grad teatar Budva.

Organizator gostovanja je agencija Venturo Banjaluka a predstava će biti izvedena i u Pozorištu Prijedor 18. maja sa početkom u 20.00 časova.

Ulaznice u prodaji u Gradskom pozorištu Јazavac i Pozorištu Prijedor.