latinica  ћирилица
11/05/2022 |  08:44 ⇒ 08:50 | Autor: SRNA

Prijedor: Poziv piscima iz regije da iskoriste mogućnost promocije svojih djela

Na konkurs Narodne biblioteke "Ćirilo i Metodije" Prijedor za izbor i promociju djela zavičajnih pisaca, kojim je predviđen odabir šest djela koja će se promovisati u drugoj polovini godine, do sada je prijavljeno pet knjiga, izjavila je direktor ove javne ustanove Gordana Vila.
Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije" u Prijedoru - Foto: SRNA
Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije" u PrijedoruFoto: SRNA

Ona je naglasila da je konkurs otvoren do 25. maja.

- Pozivam sve autore publikovanih djela koji su stanovnici ili su porijeklom iz regije koja obuhvata grad Prijedor i opštine Novi Grad, Kozarsku Dubicu, Kostajnicu, Oštru Luku i Krupu na Uni da se prijave i iskoriste mogućnost da njihovo stvaralaštvo bude promovisano u našoj ustanovi - rekla je Vila Srni.

Foto: SRNA

Narodna biblioteka "Ćirilo i Metodije" Prijedor osnovala je lani programski savjet, stručno tijelo koje putem javnih konkursa bira autore čija će djela promovisati ova javna ustanova i koji brine i za izdavačku djelatnost.

- Na taj način grupa kompetentnih ljudi odlučuje o sadržajima koje promovišemo i izdajemo kako bi bili ispoštovani standardi i time smo donošenje odluka podigli na ozbiljniji nivo - dodala je Vila.

Ona je najavila da prijedorska biblioteka u okviru obilježavanja 16. maja, Dana grada, predstavlja zbirke poezije sugrađanina Slavena Trebovca pod nazivom "Pokajnici pred buđenje" i "Logika srca" u Gradskoj čitaonici sutra u 19.00 časova.

- Na Dan biblioteke - 24. maja biće održana promocija novog romana Јelene Bačić Alimpić `Kletva`, a dan kasnije Majski susreti pjesnika. Biće nagrađeni i najvredniji čitaoci i predstavljena izdavačka djelatnost biblioteke - dodala je Vila.