latinica  ћирилица
11/05/2022 |  09:21 | Autor: SRNA

FBiH: Pretresi na 36 lokacija u četiri grada

Policija od jutros vrši pretrese objekata na 36 lokacija na području Zenice, Visokog, Mostara i Širokog Brijega u okviru operativne akcije "Meta" u kojoj je ranije uhapšeno više lica zbog nedozvoljene trgovine kanabisovim uljem.
Policija Federacije BiH - Foto: ilustracija
Policija Federacije BiHFoto: ilustracija

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Zeničko-dobojskog kantona rekli su da policija u Visokom pretresa najmanje 30 lokacija, četiri u Zenici i po jednu lokaciju Mostaru i Širokom Brijegu, te da su meta hapšenja 32 lica.

Oni se sumnjiče za za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, odavanje službene tajne, krivotvorenje isprave, te nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, prenose federalni mediji.

Akcija "Meta" započeta je krajem marta radi otkrivanja nadriljekarstva i lanca prodaje kanabisovog ulja koje je korišteno za liječenje, a koje je u BiH ilegalno.

Akcija je tada sprovedena u tri kantona u Federaciji BiH i uhapšeno je više lica.

Aktivnosti u okviru akcije "Meta" se preduzimaju pod nadzorom Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa Federalnom upravom policije i uz tehničku podršku Agencije za istrage i zaštitu BiH.