latinica  ћирилица
11/05/2022 |  10:30 ⇒ 13:53 | Autor: RTRS

Cvijanović: Vojsci Srpske vječna zahvalnost za slobodu

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, povodom 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske i 30 godina od njenog formiranja, uputila je čestitku svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH.
Željka Cvijanović - Foto: SRNA
Željka CvijanovićFoto: SRNA

- Povodom 12. maja - Dana Vojske Republike Srpske i 30 godina od njenog formiranja, svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH, u ime građana Republike Srpske i svoje ime, upućujem iskrene čestitke - navela je Cvijanović u čestitci.

Ona je dodala da je formiranje Vojske Republike Srpske 12. maja 1992. godine jedan je od najvažnijih datuma u našoj novijoj istoriji kada je trasirana sudbina srpskog naroda na ovom prostoru.

- Nastala iz potrebe da zaštiti sopstveni narod i pravo na život na vjekovnim ognjištima, vojska je bila glavna i odlučujuća snaga u odbrani Republike Srpske. Obilježavanje ovog važnog jubileja je prilika da se podsjetimo na časni i slavni put vojske u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i izrazimo duboko poštovanje i vječnu zahvalnost za slobodu koja je plaćena životima više od 23 hiljade naših najboljih sinova - istakla je Cvijanović.

Cvijanović je dodala da se danas sa posebnim pijetetom sjećamo svih koji su nam hrabrim djelima, ne štedeći svoje živote i dijelove tijela, omogućili  stvaranje slobodne, jake i postojane Republike Srpske, ali i trajno obavezali  da je  čuvamo i jačamo, kao najveću tekovinu i garanciju naše stabilnosti i budućnosti.

 - U uvjerenju da će Treći pješadijski (Republika Srpska) puk nastaviti da čuva uspomene na junake, tradiciju i slavne pobjede Vojske Republike Srpske, srdačno vas pozdravljam - navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.