latinica  ћирилица
11/05/2022 |  11:42 ⇒ 14:00 | Autor: TANЈUG

Milanović: Može li neko da zamisli veću uvredu od nove kandidature Komšića

Govoreći o stanju u BiH i najavljenoj ponovnoj kandidaturi Željka Komšića za člana Predsedništva, predsjednik Hrvatske, Zoran Milanović je upitao, "može li neko da zamisli veću uvredu od toga".
Zoran Milanović (foto: EPA-EFE / MARTIAL TREZZINI) -
Zoran Milanović (foto: EPA-EFE / MARTIAL TREZZINI)

Milanović je poručio da Komšić ne može da bude predstavnik onih koji ga nisu birali.

- Franjo Tuđman danas bi se stidio jer je on "tvrdoglavo branio interese Hrvatske u BiH" - naveo je Milanović.

Ponovio je da će od ambasadora tražiti da blokira ukazak Finske u NATO i da će se, kako je poručio, "svim civilizovanim i političkim sredstvima boriti za ono što smatra važnim", preneli su hrvatski mediji.

On je komentarisao i izjavu premijera Viktora Orbana o navodnim teritorijalnim pretenzijama prema Hrvatskoj i poručio da šef mađarske vlade "nije opasnost za Hrvatsku", već se bori za svoju državu.

- Njegove sitne opsesije s obalom i ''velikom Mađarskom'' je dio njegovog repertoara, on nije opasnost za Hrvatsku - rekao je Milanović.

On je na otvaranju poslovnog sajma u Zagrebu rekao da HDZ-ovci u Evropskom parlamentu uvijek glasaju za Orbana, a sada ga napadaju, što je ocijenio neljudskim ponašanjem.

- Orban se bori za svoju državu, za energetsku nezavisnost i to je to. On je izabran zbog toga, da se bori za svoju zemlju. HDZ to ne želi da prizna, zbog par karijerista se ponašaju drugačije. Karijeristi koji gledaju da se nikome ne zamjere - rekao je Milanović novinarima.

Naveo je i da je "Hrvatska talac karijernih projekcija nekolicine".

Komentarisao je i EU fondove i nazvao ih je milostinjom.

- EU fondovi nisu perspektiva za Hrvatsku, to je milostinja. Kakvi smo u korišćenju EU fondova? Loši - rekao je Milanović.